Monday, September 14, 2009

RoverWay09 - Islanda

„Ti-ai imaginat vreodata soarele la miezul noptii?” Aceasta a fost intrebarea care mi-a atras initial atentia, iar a doua intrebare “Cati dintre prietenii sau vecinii tai au fost vreodata in Islanda?” m-a convins.

RoverWay09, un eveniment trienal, organizat de WOSM(Organizatia Mondiala a Miscarii Scout) si WAGGGS(Asociatia Mondiala a fetelor ghide si fetelor cercetase) in Islanda, se afla la a treia editie dupa cele din Portugalia in 2003 si din Italia in 2006.

Primele zile in Islanda au insemnat posibilitatea descoperirii capitalei de doar 200.000 de locuitori, Reykjavik, un oras mic, construit mai mult in latime, la marginea oceanului. Am ramas impresionat de primaria de pe lac, de restaurantul cu specific viking si de biserica principala din care lipseau decoratiunile cu care eram obisnuit.

Dupa deschiderea oficiala a evenimentului, fiecare grup de aproximativ 50 de cercetasi au pornit in excursiile alese. Pentru mine, excursia a insemnat vizitarea nordului extrem al tarii si posibilitatea unor trasee unice. Primul traseu mi-a oferit primele urme de zapada, o priveliste cel putin ciudata in mijlocul verii. Desi in continuare am avut un program bogat si interesant(catarare si rapel intr-un canion) gandul meu era la al doilea traseu, cel “de noapte”. Acesta a fost cea mai interesanta experienta. La ora 3 dimineata, pe lumina ca ziua, am incins o bataie cu zapada proaspat cazuta in mijlocul lui iulie.

Zilele ce au urmat au adus alte si alte obiective care mai de care mai neobisnuite. Astfel am avut ocazia sa ma minunez de turnuletele de pietre de la Þingvellir, sa incerc sa deslusesc unde dispare raul Hvita dupa cascada Gulfoss, sa vad pe viu unul dintre cele mai bine pastrate cratere la Kerið, sa admir cel mai vechi si al doilea cel mai mare geyser din lume, Geysir, si al patrulea ca marime, Strokkur, sau sa fac o baie in Blue Lagoon, o formatie vulcanica scaldata in apa termala.

Cu ocazia RoverWay-ului din Islanda mi-am deschis mintea pentru a descoperi posibilitati si a explora inovatii, mi-am deschis inima pentru noi prietenii dar mi-am si testat limitele si le-am extins prin experiente memorabile. Am trait o aventura sezationala cu ajutorul ONCR si a partenerilor nostri(Studio01 si ScoutShop) iar acum pot spune ca sunt “cel care a fost in Islanda.”

Bogdan Pater
Sef de contingent

0 comments: